Ukrainos Sumų žemės ūkio universitete sugalvotas būdą, kaip turėti pagrindinio ukrainietiško delikateso - lašinių, neauginant kiaulių, skelbia portalas segodnya.ua.
„Lašinių pakaitalas“ sukurtas iš augalinės kilmės riebalų ir želatinos.
„Mūsų išradimas - sveika alternatyva kiaulių lašiniams. Be to, dirbtinių lašinių galime pasiūlyti bet kokio skonio: įprastai sūdytų, su pipirais ar kitais prieskoniais, rūgščių, saldžių, įvairaus riebumo“, - pareiškė universiteto Maisto katedros docentas Dmitrijus Bidiukas.
D. Bidiukas, kuris šio išradimo autoryste dalijasi su savo studentais, tvirtina, jog šių dirbtinių lašinių pagal skonį neįmanoma atskirti nuo įprastų kiaulienos.
„Mūsų gaminyje nėra daugumos kenksmingų gyvūninės kilmės medžiagų, jis tinka ir vegetarams“, - pridūrė jis.
Kijevas, rugsėjo 27 d. (BNS).
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.