Vietnamo sostinės pareigūnai ragina gyventojus nebevalgyti šunienos, nes tai kenkia miesto įvaizdžiui, o netinkamas šunų auginimas bei skerdimas gali prisidėti prie pasiutligės plitimo.
Daugeliui vietnamiečių šuniena yra delikatesas, kuris, kaip tikima, didina ištvermingumą.
Hanojaus vicemeras Nguyenas Vanas Suu (Ngujenas Vanas Su) antradienį miesto interneto svetainėje paskelbė, kad šunų bei kačių skerdimas ir jų mėsos vartojimas trikdo užsieniečius ir „neigiamai veikia civilizuotos bei modernios sostinės įvaizdį“.
Nguyenas Vanas Suu nurodė vietos administracijoms šviesti žmones apie pasiutligės riziką auginat šunis ir kates mėsai.
Ši priemonė yra dalis nacionalinės programos, vykdomos siekiant iki 2021 metų likviduoti pasiutligę.
Nguyen Thi Minh (Ngujen Ti Min), kuri Hanojuje daugiau kaip 20 metų turi šunienos restoraną, sakė, kad pasiutligės pavojaus nėra, nes jos restoranas atsirenka sveikus šunis, o mėsa tinkamai termiškai apdorojama.
„Žmonės valgo šunieną ir problemos nėra, – sakė ji. – Aptarnauju klientus iš Pietų Korėjos, Jungtinių Valstijų ir kitų šalių.“
Pareigūnai nurodo, kad Hanojuje yra 493 tūkst. šunų bei kačių ir kad daugiau kaip 10 proc. jų yra auginami komerciniais tikslais.
Hanojus, rugsėjo 11 d. (AP-BNS).
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.