Marcinkevičius




Per du narystės ES dešimtmečius Lietuva tapo sėkmingųjų klubo nare, sako premjerė

kluboPer 20 narystės Europos Sąjungoje (ES) metų Lietuva tapo laimingųjų ir sėkmingųjų klubo nare, trečiadienį sveikindama gyventojus su sukaktimi teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Per šiuos du sėkmės dešimtmečius pasikeitėme neatpažįstamai, subrendome kaip laisva ir atsakinga valstybė, visavertė ir ori Vakarų demokratinio pasaulio, laimingųjų ir sėkmingųjų klubo narė“, – teigiama jos sveikinime.

Anot Vyriausybės vadovės, nors šalis patiria krizių ir iššūkių, bet yra stipri bei pajėgi jas įveikti.

„Europos Sąjungą vienijantys demokratijos, žmogaus teisių ir teisės viršenybės principai leidžia užtikrinti saugumą ir gerovę, skleistis mūsų žmonių talentams, kiekvienam laisvai rinktis savo ateitį ir kartu kurti inovatyvią ir klestinčią Europą“, – sveikinime teigė I. Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad šiandien Lietuvos balsas – svarus ir girdimas.

„Turėdami stiprų vertybinį stuburą ir tikėdami laisve ir demokratija, ne tik žodžiais, bet ir savo pavyzdžiu primename Europai ir visam demokratiniam pasauliui: būsime stiprūs, tik jei būsime vieningi ir ginsime savo vertybes“, – teigė premjerė.

Ji taip pat ragino ES nepraleisti istorinio šanso tapti dar stipresne į Bendriją priimant  Ukrainą, Moldovą bei kitas valstybes, kurios gina bendras vertybes.

ES nare Lietuva su kitomis devyniomis Vidurio ir Rytų Europos valstybėmis tapo 2004 metų gegužės 1-ąją. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode